Architect aan het woord

‘WAKKER WORDEN IN EEN
MOOIE VILLA AAN HET WATER’

‘Felixkade is uniek. Alle kavels liggen stuk voor stuk direct aan het water. Dat vind je bijna nergens. Open water wekt bij iedereen een vakantiegevoel op. Bij ons ook. Dus we waren het meteen met elkaar eens: de sfeer van Zuid-Frankrijk past daar het best bij. Villa’s zoals de wereldberoemde architect Le Corbusier die in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw ontwierp. Veel glas voor een optimale lichtinval. Licht gekleurde gevels. Luchtige constructies.

‘Vijf types eigentijdse woningen. Robuust en elegant’

Met dat gevoel van vrijheid en ruimte zijn we gaan schetsen. Martijn, Jessica en ik maakten eerst los van elkaar elk een ontwerp. Daarna hebben we de ideeën bij elkaar gevoegd en er één lijn ingebracht. Het resultaat: vijf types eigentijdse woningen. Robuust en elegant. Daarbij passen materialen als glas, licht pleisterwerk, lichtgrijs beton. Voor de warme toets verwerken we naturel hout in de gevel dat verwijst naar de scheepvaart. Verder gebruiken we zwart basaltsteen in de plint zoals je dat veel in dijken langs de Zeeuwse kust ziet.

‘De woningen verbruiken niet meer energie dan ze zelf opwekken’

Energiezuinig bouwen is voor ons vanzelfsprekend. De villa’s aan Felixkade verbruiken daarom ook niet meer energie dan ze zelf opwekken. Dat begint met uitstekende isolatie, driebladig glas en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, aangevuld met zonnepanelen, zonneboiler en een warmtepomp.

‘t Lijkt me fantastisch om daar te wonen. Wakker worden in een mooie villa aan het water, met rondom veel natuur. En als je thuiskomt na een drukke dag neem je een duik in het Veerse Meer.
Of je stapt op je boot. Heerlijk ontspannen.’

 

Terug